Med Meyers & Copenhagen Cooking
Kålossal langbordsmiddag
En langbordsmiddag under åben himmel i alle nuancer af grønt og med indslag fra både verdenslitteraturen og operaens verden
Lørdag den 17. august inviterer REPUBLIQUE/REVOLVER sammen med Meyers & Copenhagen Cooking til en kålossal fejring af kålen ved en langbordsmiddag midt på Østerfælled Torv.
Kålen er første gang beskrevet i Danmark i middelalderen – dengang som fattigmandsspise. Nu har den for længst indtaget vores gryder og køkkener som skamrost superfood, der ovenikøbet er økonomisk tilgængelig for de fleste.
Til Copenhagen Cooking kommer alle tænkelige slags kålsorter under kærlig behandling og spiller en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre kålen kålossal inspirerende, indtagende og fuld af velsmag.
Vi disker op med langbordsmiddag med en menu, der kommer hele vejen rundt i kålkataloget.
Festlighederne påbegyndes med en indgangsbøn til måltidet af Claus Meyer, skuespiller Signe Egholm Olsen vil læse Clarice Lispectors novelle 'Deling af brødene' op, en vild og sansemættet hyldest til måltidet som eksistentiel sammenhængskraft. Vi får besøg af Copenhagen Opera Festivals operabus Ride!Sing!Repeat!, og sidst men ikke mindst stiller vi spørgsmålet ‘To ferment or not to ferment?’. Til at gøre os meget klogere på fermentering kigger professor fra Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet – Dennis Sandris Nielsen – forbi. Dennis forsker i, hvordan vi kan bruge fermentering til at skabe nye smage og teksturer i vores fødevarer – og hvordan vores kost påvirker tarmens mikroorganismer, og hvilken betydning det har for sundhed og sygdom.
Medbring selv eget service i bæredygtighedens navn og drikkevarer kan tilkøbes til menuen, der selvfølgelig også kan serveres i en vegetarisk version. I tilfælde af regnvejr aflyser vi. Denne beslutning tages et par dage før arrangementet.
Menuen vil bestå af:
Hjertesalat-tacos med blomkålscreme på røget mandler og tomatiserede Chicharrónes.
Dampet savoydolmer med svampe, syltet kål, blommer og lardo.
Honning- og citronglaserede rosenkål serveret på peberrodsyoghurt med surdejscruton og bagna cauda på danske brisling.
Meyers kålkimchi.
Grillet spidskål med skalotteløg, citrongelé og purløgsblomst.
Mættet majssauce på fløde og kolber med plukket and, stegte majs, solbær, Borris Perlerug og estragon.
Meyers ærtemazarin, cremefraiche, kålsirup smagt til med lime, kandiseret kål.
Arrangementet er støtte af Københavns kommunes Kultur- og Fritidsudvalg
Støttet af