IE8

Du bruger en forældet
browser og kan derfor
ikke se siden

Hent ny browser

Kunst kan ikke alene udvikle men også forandre os som mennesker. Mødet med den levende kunst i landets teatre gør, at vi bedre forstår og kan leve i den tid, vi står i lige nu. Som teatre har vi derfor en markant og vigtig mission på linje med vores uddannelser – bare for det voksne liv i en moderne civilisation. For det at udvikle sig som menneske er nødvendigt hele livet igennem.

På Republique håber vi at kunne leve op til det ansvar. Store Scene danner rammen om de store eksistentielle forestillinger, skabt af verdens førende nycirkuskunstnere og nogle af Danmarks mest markante instruktører og skuespillere, der skræller forældede lag af klassikerne og gør dem tilgængelige og fængslende for vores tid. Det er også på Store Scene vi tager afsæt, når vi drager ud i verden på teatrets ’fjerde scene’ med vores forestillinger, for både at give udlandet et indtryk af dansk scenekunst, men også for at vi kan hente ny inspiration med hjem.

Lille Scene er mere udfordrende og radikal, når både etablerede og nye kunstnere fra alle kunstgrene bliver sat i stævne til mere eksperimenterende tiltag. Nyeste skud på stammen, foyerscenen Reaktor, er scenen for det spontane og nære. Det er her vi møder det helt nye, og det med den ekstra kant.

På Republique er der derfor altid fire kilder, hvorfra inspirationen flyder. Vi håber en eller flere af dem giver dig smag for livet.

2015-16

I sæson 2015-16 laver vi gennemgribende visionære forandringer for teatret og giver Store Scene og Lille Scene hver deres nye, stramme identitet. På Store Scene bliver de store klassikere i moderne, visuelt udtryk vist, og på Lille Scene får det grænsebrydende og nyskabende teater plads. Og så åbner vi også op for Republiques nye foyerscene, REAKTOR, hvor alt det uforudsete, skæve og sjove kan få plads.

Tre scener med tre meget forskellige bud på teater, som tager nutiden alvorligt på den sjove måde.

2014-15

I 2014 udfordrer Republique sig selv til at finde nye veje. Den besynderlige hybrid af papegøje og pittbull – Papegøjehunden – bliver billede på Republiques kunstneriske vision om netop at skabe nye former og hybrider inden for teaterkunsten.

Papegøjehunden er også gennemgående i hele den nye street-kollektion RE:COLLECTION, som Republique lancerer efteråret 2014.

2013-14

Det vi drømmer om – og arbejder for:

Det vigtigste for os er, at kunsten rører dig som menneske. Derfor arbejder vi med de store fortællinger, der handler om det eksistentielle i vores liv og sætter vores liv i perspektiv. Sådan kan vi som mennesker flytte os og forandre den måde, vi ser på os selv og verden.”

Martin Tulinius og HC Gimbel – teaterdirektører på Republique

 

REPUBLIQUE ledes af duoen:

Martin Tulinius (ansv. direktør / CEO – kunstnerisk leder)

Hans Christian Gimbel (direktør / CEO – international leder)

 

Teatrets bestyrelse består af:

Stig Andersen (formand), Helle Lokdam (næstformand), Pia Buchardt, Bjarne Fey (udpeget af Kbh. Kommune), Maj-Britt Mathiesen og Janus Jensen (medarbejderrepræsentant)

2012-13

Rekordsæson

Den fjerde sæson, 2012-13, er det som om alt går op i en højere enhed. Aldrig har så mange besøgt teatret før.

Martin Tulinius og HC Gimbels vision om at bringe nyskabende teater ud til et bredere publikum er lykkedes. Der er rekordsæson både med publikum og økonomi. Ikke mindst på grund af den visuelle nyfortolkning af Franz Kafkas PROCESSEN og den prisvindende nycirkusforestilling TRACES. Republique oplever også stor succes med at nyskabe madteatret – VØLVENS SPÅDOM.

 

En ny æra begynder for dansk teaters enfant terrible REPUBLIQUE – gældfri med en konsolideret teaterorganisation og et bredt vingefang i visionerne intakt.

2011-12

BLAM! og HAMLET

Den tredje sæson, 2011-12 bliver der blammet på Republique. Neander Teaters gæstespil BLAM! spiller for udsolgte sale og med flere ekstraforestillinger. De afslutter sæsonen med at vinde Reumerts Talentpris. Republique bliver også nomineret til en Reumert i kategorien Årets Musikteater for THE TIGER LILLIES perform HAMLET. Lidt længere nord på i Reykjavik planter Republique de første frø til madteaterforestillingen VØLVENS SPÅDOM.

 

I sin tredje sæson består Republique sin svendeprøve, da teatret i det tumultariske forår 2012 overlever lukningstrusler og intens mediestorm. Københavns nye teater Republique og ikke mindst dets ledelse kommer styrket ud af udfordringen.

2010-11

Den første internationale co-produktion

Den anden sæson, 2010-11, er den lidt svære to’er efter alle tiders drømmestart. Nycirkusforestillingen Fibonacci er Republiques første internationale co-produktion. Her instruerer teaterdirektør Martin Tulinius i samarbejde med Samuel Tetreault fra det canadiske nycirkuskompagni Les Sept Doigts de la Main.

2009-10

Københavns nye teater i 2009

REPUBLIQUE er en realitet i dansk teaterliv. De tre direktører, Martin Tulinius, Hc Gimbel og Rasmus Adrian tiltræder den 1. juli 2009. De er stolte af at præsentere en ny profil i det danske teaterliv og REPUBLIQUEs første sæson.

Københavns nye teater REPUBLIQUE skal være et sted, hvor vi kan mødes, udveksle, udfordre, blive udfordret og få udvidet vores virkelighed og syn på tilværelsen. REPUBLIQUE skal være åbent teater for alle. Derfor satser vi meget på at skabe teater, som mange mennesker får lyst til at møde. Det er i mødet med publikum, at teater bliver til den enestående levende kunstart, som vi har som vores fornemmeste mål at skabe