IE8

Du bruger en forældet
browser og kan derfor
ikke se siden

Hent ny browser

ET
VINTEREVENTYR

ET
VINTEREVENTYR

12. maj. - 9. jun. 2018

En af Danmarks mest succesrige instruktører, Katrine Wiedemann, tager Shakespeares klassiker ET VINTEREVENTYR under moderne behandling i Maja Ravns stilistiske scenografi af glas.

Spillested Republique, Store Scene
Varighed 1 time og 40 min. (uden pause)
Sprog Dansk
Køb billet

Vores reumertnominerede forestilling ET VINTEREVENTYR fra sidste sæson kommer på scenen igen.

Glæd dig til at se eller gense Shakespeares eventyr, hvor Kong Leontes (Mikkel Arndt) og hans dronning Hermione (Birgitte Hjort Sørensen) har besøg af Leontes’ nære barndomsven Polixenes. En kærlig og legende stemning hersker mellem de tre, men pludselig gribes Leontes af en altødelæggende jalousi. Han er overbevist om, at hans dronning er ham utro med hans bedste ven, og i galt raseri beordrer han sin adelsmand Camillo til at dræbe Polixenes. De når at flygte, men Hermione kastes i fængsel, hvor hun føder en lille pige. Kong Leontes vil ikke vedkende sig datteren, og hun bliver sat ud alene i en storm.

Det virker utroligt, at denne historie nogensinde kan ende lykkeligt. Men Shakespeare har været opfindsom og givet ET VINTEREVENTYR en ualmindelig eventyrlig slutning.

ET VINTEREVENTYR er både stort drama og eventyr. Kan man stole på sin bedste ven? På sin ægtefælle? Hvad gør jalousien ved et menneske, hvis mistænksomheden først begynder at gnave? Og kan tilliden nogensinde genvindes? Shakespeare har skrevet et imponerende stykke, hvor en af de mørkeste sider af mennesket får frit løb. Her moderne og klart iscenesat af Katrine Wiedemann med en smuk, lysende scenografi af Maja Ravn.

  • Instruktør

    Katrine Wiedemann

  • Scenograf

    Maja Ravn

  • Tekstbearbejdelse

    Karen Maria Bille

Medvirkende

Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Arndt, Christiane Gjellerup Koch mfl.