IE8

Du bruger en forældet
browser og kan derfor
ikke se siden

Hent ny browser
Tilbage

LA VERITÀ

Produktion: Co-prodution mellem Compagnia Finzi Pasca og Republique
Manuskript, Iscenesættelse, Co-design af lys og koreografi: Daniele Finzi Pasca
Produktion & Dramaturgi: Julie Hamelin Finzi
Actor: Moira Albertalli, Jean-Philippe Cuerrier, Annie-Kim Déry, Stéphane Gentilini, Andrée-Anne, Gingras-Roy, Catherine Girard, James Kingsford-Smith, Evelyne La Forest, David Menes, Marco Paoletti, Felix Salas, Beatriz Sayad, Rolando Tarquini

NYCIRKUS: EN DRØMMEREJSE MED SALVADOR DALÍ

Mesterinstruktøren Daniele Finzi Pasca, der bl.a. har instrueret Cirque de Soleil, OL-ceremoni og flere operaer, har skabt en storslået hyldest til Salvador Dalí – en af det 20. århundredes allervigtigste kunstnere.
LA VERITÀ (Sandheden) er samtidigt en enestående mulighed for at se et ægte Dalí-scenetæppe, som den store surrealistiske mester malede til balletten ”Tristan og Isolde” i New York 1944 (Metropolitan Opera). Tæppet har ikke været vist offentligt siden.

DALÍ MØDER FELLINI

Pasca tilfører Dalís surrealistiske univers et strejf af Fellinis absurde vanvid og humor. Mens Dalí malede mareridt, skaber Pasca smukke, poetiske drømmebilleder, som når et stort hestehoved troner bagved fjerbeklædte dansepiger eller mennesker løber ud af det blå med næsehornshoveder. Alt sammen i et forførende mix af nycirkus, dans, teater og live musik. Det er som at være midt i en drøm.

 

Hyldest til Salvador Dalí

Salvador Dalí har om nogen præget vores tid med sine surrealistiske symboler – ikke mindst på plakater, der har prydet utallige vægge. La Verità er en hyldest til ham – næsten 25 år efter hans død, hans værker og surrealismen i sig selv. Salvador Dalís værker oplever disse år et kolossalt comeback, blandt andet med den toneangivende udstilling ”Dalí” på Centre Pompidou, Paris 2012-13.

 

Cirque de Soleil, OL-ceremoni og operaer

Finzi Pasca er en imponerende international kapacitet med et stort spænd i sin kreativitet. Han skrev og instruerede for Cirque de Soleil, udviklede iscenesættelsen af afslutningsceremonien ved vinter OL i Torino og har iscenesat utallige operaer. Han er nu for allerførste gang i Danmark med det usædvanlige værk LA VERITÀ. For ham er sandheden, at alt hvad vi har drømt og forestillet os er en del af vores minder. Compania Finzi Pascas mål er at udvikle det, de kalder “kærtegnets teater” – en teaterteknik, der bygger på usynlige bevægelser og lysets indstilling.

Pressen skrev

Kultunaut

Jyllands-Posten

Arbejderen

Gregersdh.dk

Berlingske

Teater 1

Kulturshot

Out and About

Politiken

Frederiksborg Amts Avis