IE8

Du bruger en forældet
browser og kan derfor
ikke se siden

Hent ny browser
Tilbage

ANNE FRANK

Produceret af: Cia Flamenca María Juncal
Koreografi & iscenesættelse : María Juncal
Livemusikere: Bacilio Garcia Clavero,Yago Santos, Diego Villegas, Juan Carrasco Soto, Irael Torres Araiza, El Moreto
Komponist: Bacilio Garcia
Lysdesign: Juan Carlos Osnua
Lyddesign: Enrique Cabañas

Prisvindende koreografi

Den spanske Flamenco-danser og koreograf María Juncal tilhører den absolutte elite inden for Flamenco. Hun valgte den klassiske fortælling, fordi hun blev dybt rørt over, at Anne bevarede håbet selv i den værste modgang.

Juncal har vundet priser for sin gribende, poetiske, nytænkende hyldest til Anne Franks mod, netop fordi hun formår at forene de klassiske Flamenco-dyder med innovativ Flamenco. I sit hjemland er hun elsket for sine kraftfulde, flammende Flamenco-trin.

 

Flamencoens oprindelse

Flamencoen er udviklet i Andalusien med påvirkninger fra områdets sigøjnere, muslimer og jøder. Jøderne brugte flamenco musikken til at camouflere, når de udtrykte deres indestængte følelser i forbindelse med jødeforfølgelser under den spanske inkvisition. I forestillingens musik er flamencoen tilført klarinet, så den netop får sine jødiske aner manifesteret.

 

FLAMENCO – anerkendt som kulturarv
Den 16. november 2010 blev den sydspanske flamenco en del af UNESCO’s ikke-materielle kulturarv. Begrundelsen lød:

En levende arv, der – når den overleveres fra generation til generation – giver samfund og grupper en bestemt identitet. Kontinuitet er essentielt i respekten for kulturel mangfoldighed og menneskelig kreativitet.”

Pressen skrev

Gregersdh.dk

Frederiksborg Amts Avis

Kultunaut

Berlingske

Politiken