IE8

Du bruger en forældet
browser og kan derfor
ikke se siden

Hent ny browser

HOVMOD – EN SCI-FI DOKUMENTAR

HOVMOD – EN SCI-FI DOKUMENTAR

2. jun. - 11. jun. 2017

En sci-fi dokumentar om en nær fremtid, hvor vi med syntetisk biologi vil skabe fantastiske børn.

Spillested Republique, Lille Scene
Varighed ca. 1 time
Sprog Dansk
Priser 95-195 kr
Spilletid skiftende kl. 16, 17, 19 og 20
Køb billet

“Før jeg selv blev gravid, tænkte jeg tit på, hvordan jeg egentlig kunne tænke mig at få børn: kunne jeg få et barn alene? Kunne jeg bestemme, ikke bare sæddonor, men også over mit barns gener? For jeg ville selvfølgelig have et fantastisk barn!” 

Teaterinstruktør Liv Helm er nysgerrig på fremtiden og på de nye muligheder, teknologien giver os for at producere mest fantastiske børn i verden. Sammen med sin kunstneriske makker, komponist og lydkunstner Matilde Böcher (MA Archive), går hun på undersøgelse i forskningen. Her finder de ud af, at der allerede findes en metode til at klippe uønskede gener væk. Og at det også er muligt at skabe sæd- og ægceller af stamceller – så du faktisk kan få et barn med dig selv!

Med HOVMOD – EN SCI-FI DOKUMENTAR skaber de en forestilling, der viser, at grænsen mellem kunstigt og naturligt er på vej i opløsning. Det er fortællingen om kvinden, der ønsker sig det bedste for menneskeheden og sit barn, og som er klar til at ”lege Gud” og tage videnskaben i brug.
Er det hovmodigt at ændre i et fosters gensammensætning? Eller er det i virkeligheden det mest fornuftige? Vi vil vel alle vores børn det absolut bedste?

Med real-optagelser fra en fødsel komponerer Matilde Böcher et underliggende sci-fi korværk.

AFTERTALK
Tirsdag d. 6 juni holder vi en gratis aftertalk med Liv Helm og professor på Riget, Claus Yding Andersen, der kommer med den nyeste insider-viden fra laboratorierne.
Læs også vores researchlinks på  Facebook-event her.

7 DØDSSYNDER er Republiques nye teaterserie, hvor vi over to teatersæsoner tager livtag med de syv dødssynder; hovmod, griskhed, lyst, misundelse, frådseri, vrede og apati. Syv kunstneriske hold giver deres bud på, hvordan dødssynderne kan fortolkes i dag.
Den oprindelige forestilling HOVMOD med Sonja Richter er blevet aflyst pga. sygdom. Forestillingen LYST får et nyt koncept og spiller i sæson 17/18 sammen med forestillingerne APATI, VREDE, MISUNDELSE og FRÅDSERI. GRISKHED blev vist i efteråret ’16.
7 DØDSSYNDER er muliggjort af Wilhelm Hansen Fonden.

MA Archive er instruktør Liv Helm & komponist Matilde Böcher. De arbejder i krydsfeltet mellem teater, kor og lydinstallation og skaber moderne korværker baseret på dokumenter fra virkeligheden. De researcher historier om mennesker der har et andet blik på institutionerne, arbejdspladsen, samfundet og verden. Deres værker er arkiver af indsamlede vidnesbyrd og dokumenter omsat til dramatik, lyrik og kor.
MA Archive har blandt andet skabt den Reumert-nominerede dokumentarforestilling OVERLOAD på Odense Teater (2014), korværket LUKKETID på AROS Kunstmuseum (2015) og performancen INSTITUT FOR ANVENDT TALE på Kunsthal Charlottenborg (2016).

Forestillingsbilleder

 • Idé & koncept

  MA Archive (i samarbejde med Sofia Mehlum og Ida Jacobsen)

 • Instruktør

  Liv Helm

 • Komponist og lydkunstner

  Matilde Böcher

 • Lyddesigner

  Ida Jacobsen

 • Lysdesigner

  Mads Nielsen

Medvirkende

Sofia Mehlum & Frihavnskirkens pige- og juniorkor